Je bent zwanger

De zwangerschap is voor veel vrouwen en partners een spannende en bijzondere periode, maar brengt ook veel veranderingen, emoties en soms onzekerheden met zich mee. In negen maanden tijd groeit er een kindje in jouw buik, je hebt in deze periode behoefte aan extra informatie. Informatie passend bij de periode van de zwangerschap, daarom kom je regelmatig in onze praktijk voor controles. Wij willen jullie zo goed mogelijk begeleiden gedurende de zwangerschap, zowel medisch als persoonlijk. Jullie krijgen alle ruimte om zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling op eigen manier te beleven. 

De eerste controle

Vindt plaats rond week 8 van de zwangerschap. Enthousiast over onze praktijk? Dan ontvangen wij graag jouw inschrijving, aansluitend nemen we contact op voor een eerste kennismaking. 

Doorlopende controles

Tijdens de zwangerschap bezoek je onze praktijk gemiddeld tussen de 10 en 14 keer. In het begin van de zwangerschap weinig, tegen het einde steeds meer. Tijdens deze vervolgcontroles kijken we samen naar jouw gezondheid en de ontwikkeling van jullie kindje. Wij bieden informatie aan, passend bij de periode van de zwangerschap. We geven advies over voeding en beweging, maar ook informatie over een passende cursus of interessante bijeenkomsten. Naast de informatieve insteek, vinden al onze verloskundigen het opbouwen van een persoonlijke band met de aanstaande ouders belangrijk. Zo kunnen we vol vertrouwen de zwangerschap, bevalling en nazorg begeleiden. 

We zien uit naar jullie komst! Voel je welkom in onze verloskundigenpraktijk. 

Zwangerschap

Je bent zwanger en je zoekt een goede verloskundige.

Nu aanmelden »

Elke zwangerschap is spannend. Een bijzondere periode met mijlpalen, controlemomenten en vragen.

Om die reden schreven wij een aantal blogs waarin wij onze kennis, ervaring en leuke weetjes delen.

Lees onze blogs