Cursus tijdens je zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het raadzaam om je voor te bereiden op je bevalling en de komst van je baby met behulp van een zwangerschapscursus. Tijdens een cursus krijg je praktische informatie over zwangerschap en bevalling, oefen je technieken die je helpen om je zwangerschap en bevalling beter door te komen en kun je je gevoelens en ervaringen uitwisselen met je medecursisten.

Yoga tijdens zwangerschap

In een cursus zwangerschapsyoga staat ontspanning centraal. Door middel van yoga-oefeningen leer je te vertrouwen op je gevoel en je lichaam, want bevallen is uiteindelijk een natuurlijk proces. Naast ademhalings- en ontspanningsoefeningen komen ook de verschillende fasen van de bevalling en hoe ermee omgaan aan bod.
De groepscursus wordt gegeven door Petra Lemans bij Yogastudio Rijswijk, Geestbrugweg 38 te Rijswijk, privélessen geeft zij ook in Medisch Centrum Vredenburchweg.
Tel: 06-388 24 988 of kijk op www.petralemans.nl of www.yogastudiorijswijk.nl

Haptonomie

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding doe je samen met je partner. Het is een persoonlijke begeleiding gericht op het samen beleven van de zwangerschap en het samen voorbereiden op de bevalling. Jullie wordt geleerd om via de aanraking bewust contact te maken met het kindje. Dit kan al voor de geboorte bijdragen aan een veilige hechting. Aanraken helpt ook voor de vrouw om te leren in verbinding te blijven met haar lijf, bij moeite en pijn, tijdens de zwangerschap en bij de bevalling. Gebleken is dat hierdoor angst en pijn verminderen en je draagkracht ,veerkracht en vertrouwen worden vergroot. De cursus start rond de 20 weken zwangerschap, zodra het kindje voelbaar is en bestaat uit 5 sessies voor en 1 ( of meerdere ) na de bevalling. Als je geen partner hebt, kan ook een ander dierbaar persoon meedoen. De begeleiding wordt gegeven op de van Vredenburchweg 71 in Rijswijk door:
Tilly Spoor, tel: 06 - 40 36 73 71 / www.haptonomie-rijswijk.nl
Suzanne Snippe, tel: 06 - 47 03 94 12 / www.tastbaarhaptonomie.nl

Pre- en postnatale zwangerschapscursus / zwangerschapsgymnastiek

Tijdens de zwangerschapscursus word je begeleid bij het ontdekken van je eigen houding en manier van bewegen. Wanneer dit klachten veroorzaakt, wordt er samen met de therapeut gezocht naar alternatieve houdings- en bewegingsmogelijkheden. Daarnaast is deze cursus ook gericht op het behoud van de lichamelijke conditie. Verder word je tijdens de prenatale cursus ook op de bevalling zelf voorbereid. Ondanks dat het groepsbijeenkomsten zijn zullen de oefeningen worden afgestemd op jouw individuele belastingsmogelijkheden. Docente: Roxan Bovelander (oefentherapeut Mensendieck)
Tel: 070 - 396 39 78 of kijk op www.biochdijkshoornfysiotherapie.nl.

Cursus 'Samen Bevallen'

De cursus biedt de mogelijkheid om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling. Tijdens de cursus worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie praktische technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. De cursussen worden o.a. gegeven in Den Haag en Leidschendam. Tel: 06 - 26 82 37 16 of kijk op www.samenbevallen.nl.

Moedercentrum de Koffiepot in Laak-Noord

Zwangere vrouwen leren bij deze cursus alles rondom zwangerschap en de geboorte van een kind. Er wordt zowel informatie als zwangerschapsoefeningen gegeven. De cursus bestaat uit: 8 bijeenkomsten op woensdagochtend, een partneravond, een bezoek aan het MCH Westeinde ziekenhuis voor een rondleiding en een terugkommiddag met je baby. Het kost totaal €10,- voor de hele cursus en is ook zeer geschikt voor vrouwen die weinig of geen nederlands spreken. De cursus wordt gegeven in Moedercentrum de Koffiepot, Cromvlietplein 120, Den Haag.
Tel 070 - 205 23 80 of kijk hier. Wij kunnen je ook voor deze cursus aanmelden als je dat wilt.

Diverse cursussen Jong Florence

Jong Florence in Den Haag heeft een ruim cursusaanbod. Er worden cursussen gegeven voor aanstaande ouders en over borstvoeding. Ook kun je kiezen uit onder andere yoga, gym, pilates en fitness. Meer informatie vind je op de site van Jonge Florence. Tel. 070 - 379 59 50 of kijk op www.jongflorence.nl.

Confident Birth and Parenthood Courses

"Lively and fun birth and parenthood preparation courses for english-speaking couples having a baby in Holland - explore your choices and meet other parents-to-be." In The Hague, Delft and Rotterdam.
www.birthinholland.com or call 06 - 54 74 25 38

Borstvoedingcursus

Informatieavond over borstvoeding in het Haga Juliana Geboortecentrum, Leyweg 275 in den Haag. Voor meer info, klik hier.

Mom in Balance

Mom in Balance zijn outdoor trainingen voor zwangeren, hersteltraining na de bevalling en total body workouts voor vrouwen. Deze trainingen helpen je sterker te worden en je conditie te verbeteren, maar ze geven je ook energie en een positieve mindset. Meer info kun je vinden op www.mominbalance.com

Mama = fit

Mama=fit zijn wekelijkse, actieve groepslessen voor zwangeren én mama’s na de kraamtijd. Tijdens de groepslessen wordt aandacht gegeven aan fit worden en fit blijven. Vrouwen met en zonder klachten zijn van harte welkom! Mama = Fit is een onderdeel van Fysiotherapie praktijk De Rugschool, van Vredenburchweg 71 in Rijswijk. De lessen worden verzorgd door een Bekkenfysiotherapeut i.o. Meer informatie kun je vinden op www.mamaisfit.com

 

 

 

Zwangerschap

Je bent zwanger en je zoekt een goede verloskundige.

Nu aanmelden »

Elke zwangerschap is spannend. Een bijzondere periode met mijlpalen, controlemomenten en vragen.

Om die reden delen wij elke maand een blog waarin wij onze kennis, ervaring en leuke weetjes delen.

Lees onze laatste blog