Cursus tijdens je zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het raadzaam om je voor te bereiden op je bevalling en de komst van je baby met behulp van een zwangerschapscursus. Tijdens een cursus krijg je praktische informatie over zwangerschap en bevalling, oefen je technieken die je helpen om je zwangerschap en bevalling beter door te komen en kun je je gevoelens en ervaringen uitwisselen met je medecursisten.

Yoga tijdens zwangerschap

Zwangerschapsyoga is een goede voorbereiding op de bevalling. Je leert op een ontspannen manier vertrouwen op je gevoel en je lichaam. We behandelen o.a. ademhalings- en ontspanningsoefeningen, de verschillende fasen van de bevalling en de pershoudingen. Je kunt al je vragen stellen en krijgt uitgebreide informatie. Er zijn privélessen en groepslessen. De lessen
worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent. Petra Lemans heeft meer dan 15 jaar ervaring met zwangerschapsbegeleiding en geeft de lessen in Oud Rijswijk.
Lessons for English speaking couples are also possible.

Tel: 06-388 24 988 of kijk op www.petralemans.nl.

Haptonomie

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding doe je samen met je partner. Het is een persoonlijke begeleiding gericht op het samen beleven van de zwangerschap en het samen voorbereiden op de bevalling. Jullie wordt geleerd om via de aanraking bewust contact te maken met het kindje. Dit kan al voor de geboorte bijdragen aan een veilige hechting. Aanraken helpt ook voor de vrouw om te leren in verbinding te blijven met haar lijf, bij moeite en pijn, tijdens de zwangerschap en bij de bevalling. Gebleken is dat hierdoor angst en pijn verminderen en je draagkracht ,veerkracht en vertrouwen worden vergroot. De cursus start rond de 20 weken zwangerschap, zodra het kindje voelbaar is en bestaat uit 5 sessies voor en 1 ( of meerdere ) na de bevalling. Als je geen partner hebt, kan ook een ander dierbaar persoon meedoen. De begeleiding wordt gegeven op de van Vredenburchweg 71 in Rijswijk door:
Tilly Spoor, tel: 06 - 40 36 73 71 / www.haptonomie-rijswijk.nl
Suzanne Snippe, tel: 06 - 47 03 94 12 / www.tastbaarhaptonomie.nl

Bevalwijzer

Nuchtere, no-nonsense zwangerschapscursussen gegeven door verloskundigen. Deze cursussen worden gegeven in Leiden, Haarlem, Castricum, Amsterdam en Arnhem. Ook kun je online een curusus volgen en is een privé cursus mogelijk.
De verloskundigen die de cursus geven schrijven: als verloskundigen weten wij als geen ander dat voorbereiding op je bevalling verschil kan maken. Tijdens onze zwangerschapscursussen bereiden we jullie, op een nuchtere wijze & met de nodige dosis humor, voor op de geboorte van jullie kindje.
www.bevalwijzer.nl

Pre- en postnatale zwangerschapscursus / zwangerschapsgymnastiek

Tijdens de zwangerschapscursus word je begeleid bij het ontdekken van je eigen houding en manier van bewegen. Wanneer dit klachten veroorzaakt, wordt er samen met de therapeut gezocht naar alternatieve houdings- en bewegingsmogelijkheden. Daarnaast is deze cursus ook gericht op het behoud van de lichamelijke conditie. Verder word je tijdens de prenatale cursus ook op de bevalling zelf voorbereid. Ondanks dat het groepsbijeenkomsten zijn zullen de oefeningen worden afgestemd op jouw individuele belastingsmogelijkheden. Docente: Roxan Bovelander (oefentherapeut Mensendieck)
Tel: 070 - 396 39 78 of kijk op www.biochvanderlansfysiotherapie.nl.

Cursus 'Samen Bevallen'

De cursus biedt de mogelijkheid om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling. Tijdens de cursus worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie praktische technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. De cursussen worden o.a. gegeven in Den Haag. Kijk op www.samenbevallen.nl.

Moedercentrum de Koffiepot in Laak-Noord

Zwangere vrouwen leren bij deze cursus alles rondom zwangerschap en de geboorte van een kind. Er wordt zowel informatie als zwangerschapsoefeningen gegeven. De cursus bestaat uit: 8 bijeenkomsten op woensdagochtend, een partneravond, een bezoek aan het MCH Westeinde ziekenhuis voor een rondleiding en een terugkommiddag met je baby. Het kost totaal €10,- voor de hele cursus en is ook zeer geschikt voor vrouwen die weinig of geen nederlands spreken. De cursus wordt gegeven in Moedercentrum de Koffiepot, Cromvlietplein 120, Den Haag.
Tel 070 - 205 23 80 of kijk hier. Wij kunnen je ook voor deze cursus aanmelden als je dat wilt.

Confident Birth and Parenthood Courses

"Lively and fun birth and parenthood preparation courses for english-speaking couples having a baby in Holland - explore your choices and meet other parents-to-be." In The Hague, Delft and Rotterdam.
www.birthinholland.com or call 06 - 54 25 24 43

Borstvoedingcursus

Een aantal kraamzorgorganisaties organiseren borstvoedingsavonden. Informeer bij je eigen kraamzorgorganisatie of zij ook iets aanbieden.

Lactatiekundige Yvonne de Bruin geeft de borstvoedingscursus 'Borstvoeding & zo'. Voor meer info, klik hier

In het Haga Juliana Geboortecentrum, Leyweg 275 in den Haag, worden ook informatieavonden georganiseerd over borstvoeding. Voor meer info, klik hier.

Mom in Balance

Mom in Balance zijn outdoor trainingen voor zwangeren, hersteltraining na de bevalling en total body workouts voor vrouwen. Deze trainingen helpen je sterker te worden en je conditie te verbeteren, maar ze geven je ook energie en een positieve mindset. Meer info kun je vinden op www.mominbalance.com

Mama = fit

Mama=fit zijn wekelijkse, actieve groepslessen voor zwangeren én mama’s na de kraamtijd. Tijdens de groepslessen wordt aandacht gegeven aan fit worden en fit blijven. Vrouwen met en zonder klachten zijn van harte welkom! Mama = Fit is een onderdeel van Fysiotherapie praktijk De Rugschool, van Vredenburchweg 71 in Rijswijk. De lessen worden verzorgd door een Bekkenfysiotherapeut i.o. Meer informatie kun je vinden op www.mamaisfit.com.

 

 

 

Zwangerschap

Je bent zwanger en je zoekt een goede verloskundige.

Nu aanmelden »

Elke zwangerschap is spannend. Een bijzondere periode met mijlpalen, controlemomenten en vragen.

Om die reden schreven wij een aantal blogs waarin wij onze kennis, ervaring en leuke weetjes delen.

Lees onze blogs