Geboorteplan

Sommige vrouwen vinden het fijn om zich door middel van een geboorteplan voor te bereiden op de bevalling. In een geboorteplan beschrijf je jouw wensen rondom de bevalling. Het is bedoeld om de verloskundige en andere zorgverleners te laten weten wat je belangrijk vindt. Wat jouw ideeën en wensen zijn rondom de geboorte van jullie kindje. Tegelijk is het een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn van de bevalling en van elkaar.

Een geboorteplan laat je bewust nadenken over de bevalling. Het is in jouw voordeel om goed geinformeerd de bevalling in te gaan, dat geeft een zekere mate van controle. Daarnaast bespreek je eventuele angsten, maar het geeft ook handvatten in onvoorziene situaties. Door een geboorteplan blijf je betrokken bij de dingen die tijdens de bevalling gebeuren en de beslissingen die genomen worden. Ook op momenten dat je zelf niet goed kunt vertellen wat je wilt.

Klik hier voor ons geboorteplan.

Ook op de website www.geboortevolvertrouwen.nl kun je een gratis geboorteplan dowloaden. Deze is mooi vormgegeven en staat vol nuttige informatie en kan je helpen je wensen op te schrijven. 

Zwangerschap

Je bent zwanger en je zoekt een goede verloskundige.

Nu aanmelden »

Elke zwangerschap is spannend. Een bijzondere periode met mijlpalen, controlemomenten en vragen.

Om die reden schreven wij een aantal blogs waarin wij onze kennis, ervaring en leuke weetjes delen.

Lees onze blogs