Kinderwensconsult

Op het moment dat je overweegt zwanger te worden, zijn er al dingen waar je rekening mee kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan gezond eten en voldoende water drinken, niet (mee)roken, liever geen alcohol of dit beperken, geen drugs, goede nachtrust en natuurlijk voldoende lichaamsbeweging. Het wordt wel eens vergeten maar: dit geldt ook voor je partner!

Preconceptioneel advies

Tevens is het zinvol om voor je zwangerschap al advies te vragen. We noemen dit preconceptioneel advies. Zo kun je informatie krijgen over een eventueel verhoogd risico op een kind met een aangeboren afwijking of op complicaties in de zwangerschap.

Tijdens dit consult wordt er uitvoerig gevraagd naar eventuele afwijkingen in je familie en in die van je partner. Ook krijg je adviezen over voeding of leefstijl. Soms is het raadzaam om, voordat je zwanger bent, onderzoek te doen naar dragerschap van bepaalde ziektes.

Bezoekje aan een geneticus 

In sommige gevallen kan het nuttig/noodzakelijk zijn om een bezoekje te brengen aan een geneticus (genetische counseling, bijvoorbeeld in geval van erfelijke aandoeningen of vanwege de leeftijd van de aanstaande moeder).
Het is goed om informatie in te winnen als je een kinderwens hebt. Ook al duurt het misschien nog wel even voordat je echt zwanger wilt worden. Wil je meer informatie: ga dan eens naar www.zwangerwijzer.nl en doe de test.

Wat als het niet lukt

Het kan ook zijn dat je al een tijdje probeert zwanger te raken en dat het helaas niet lukt. Neem dan altijd contact op met de huisarts, hij/ zij kan je hierover informeren en hiermee verder helpen of eventueel doorverwijzen naar een gynaecoloog. Kijk ook eens op: www.freya.nl

Ben ik drager?

Op de website www.benikdrager.nl kun je meer informatie vinden over dragerschap van erfelijke ziektes. Je kunt er bekijken of jij en je partner een verhoogde kans hebben op een kindje met een erfelijke ziekte en je kunt er lezen over de verdere mogelijkheden als dit zo blijkt te zijn.

Aanmelden

Bel op werkdagen tijdens openingstijden  naar de assistenteom een afspraak te maken voor een kinderwensconsult

Naar contact »