De cordring, het alternatief voor de gebruikelijke navelklem

De cordring is een strak rubberen ringetje. Het wordt gebruikt als alternatief voor het bekende blauwe of witte navelstreng klemmetje. Het is een gebruiksvriendelijk en babyvriendelijk alternatief en als verloskundigen van Verloskundige Praktijk Rijswijk zijn wij enthousiast over het gebruik van de cordring.

Voor de baby lijkt het comfortabeler dan het gebruik van een navelklem. Het is vele malen kleiner dan een navelklem, dat maakt de verzorging van de baby eenvoudiger. Het zit minder in de weg.

 

Afnavelen

Het doorknippen van de navelstreng is een bijzonder moment na de geboorte. De verloskundige wacht na de geboorte even met het afnavelen. Voor het afknippen van de navelstreng wordt er eerst een cordring of navelklem geplaatst. Dit noemen we afnavelen. Je kindje voelt dit niet.

Vroeger gebruikte vroedvrouwen een navelveter, ze zijn nog steeds te verkrijgen. Bekender is de blauwe of witte navelklem, die je ook in je kraampakket vindt. Sinds kort gebruiken we als verloskundigen ook de cordring. Wat ons betreft een fijn alternatief.

Cordring te koop in onze verloskundigenpraktijk

Je koopt de cordring vanaf heden bij ons in de praktijk, tegen een kleine vergoeding van €2,50.

Voordelen van de cordring

De cordring is een piepklein rubberen ringetje, een soort elastiekje. Het is makkelijk schoon en droog te houden. De cordring weegt vrijwel niets. Het is steriel verpakt en moet tot de bevalling in de verpakking blijven. De cordring zit niet in je kraampakket, maar koop je o.a. bij ons in de praktijk. Wij verkopen de latex vrije variant.

Niet direct een nadeel, maar bij het gebruik van de cordring kan de navelstomp wat langer blijven zitten. Echter ervaren wij dat het verschil met de navelklem niet heel groot is.

Vragen over de cordring

Heb je vragen over de cordring of de aanschaf van de cordring, bel of neem contact op met onze praktijk en wij adviseren je vrijblijvend over de aanschaf en het gebruik van de ring. 

Elke zwangerschap is spannend. Een bijzondere periode met mijlpalen, controlemomenten en vragen.

Om die reden delen wij elke maand een blog waarin wij onze kennis, ervaring en leuke weetjes delen.

Lees onze laatste blog

Zwangerschap

Je bent zwanger en je zoekt een goede verloskundige.

Nu aanmelden »