Prenatale screening

Gelukkig worden er dagelijks vele gezonde kindjes geboren. Helaas loopt het ook wel eens anders. Screening tijdens jouw zwangerschap spoort eventuele complicaties, afwijkingen of zorgwekkende situaties vroegtijdig op. Dit noemt men prenatale screening. Doormiddel van een screening kunnen we in verontrustende situaties, behandelingen of nadere onderzoeken aanbieden. 

Er zijn twee soorten onderzoek: screening op down-, edwards- en patausyndroom en de 20 wekenecho. Deze onderzoeken zijn niet verplicht. Het is jouw of jullie vrije keuze om deze tests te laten uitvoeren, we kunnen jullie er desgewenst uitgebreid over informeren tijdens het intakegesprek bij ons op de praktijk.

Op de website www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl vind je een keuzehulp 'Bewust kiezen' die je kan helpen je gedachten te structureren over prenatale screening. Er worden ook tips gegeven voor het praten met je partner (of anderen) over prenatale screening en er zijn ervaringsverhalen opgenomen. Het gaat over de screening op down-, edwards- en patausyndroom en de 20 wekenecho.

In sommige gevallen kom je in aanmerking voor prenatale diagnostiek. Dit zullen we tijdens het intakegesprek bespreken.

Zwangerschap

Je bent zwanger en je zoekt een goede verloskundige.

Nu aanmelden »

Elke zwangerschap is spannend. Een bijzondere periode met mijlpalen, controlemomenten en vragen.

Om die reden delen wij elke maand een blog waarin wij onze kennis, ervaring en leuke weetjes delen.

Lees onze laatste blog