Corona en zwangerschap

 

Coronavaccinatie en zwangerschap

Wil je meer lezen over vaccineren in de zwangerschap of kun je wel wat hulp gebruiken om een keuze te maken over vaccineren tegen Corona, kijk dan op deverloskundige.nl of kijk op de website van het RIVM


Zwangerschapscursus tijdens de Corona-pandemie

Omdat het op dit moment nog niet altijd mogelijk is om een fysieke zwangerschapscursus te bezoeken, hebben we een aantal online cursussen op een rij gezet. Klik hier


Bloed prikken tijden de Corona-pandemie

Haga (Lab-west)
I.v.m. COVID-19 willen de laboratoria alle patiënten zoveel als mogelijk verspreid laten komen op de bloedafname door zoveel mogelijk op afspraak te werken.
Je kunt een afspraak maken via de site van labwest (www.lab-west.nl) of via www.hagaziekenhuis.nl/prikafspraak

Reinier Haga MDC
I.vm. COVID-19 zijn niet alle afnamelocaties op alle (gebruikelijke) tijden geopend. Kijk hier op welke plaats en tijd de afname geopend is: www.rhmdc.nl/patienten/bloedafnamelocaties/


 

Oude nieuwsberichten

 

Versoepelingen (27-06-2021)

Na de persconferentie van 26-06-2021 kunnen wij weer wat versoepelingen doorvoeren. Lees hier de brief met meer informatie.


Kleine versoepeling (1-3-2021)

Vanaf maandag 1 maart 2021 zijn pretecho's (bij 16 weken) en anticonceptiespreekuren weer mogelijk. Bij de pretecho geldt dat (alleen) je partner welkom is om mee te komen. Bel gerust de assistente voor het maken van een afspraak. 


Coronatest bij bevalling in het Reinier de Graaf Gasthuis (12-2-2021)

Als je in het Reinier de Graaf Gasthuis gaat bevallen, wordt vanaf 12 februari 2021 bij binnenkomst een Corona test bij je afgenomen. Meer informatie hierover lees je in deze brief van het ziekenhuis.


Avondklok en verloskundige zorg (25-1-2021)

Vanaf 23 januari 2021 geldt een avondklok van 21.00 - 4.30 uur. Het is op die tijden niet toegestaan om op straat te zijn zonder een geldige reden. Wij staat uiteraard 24 uur per dag voor jullie klaar. In geval van bevallingen en spoed wordt er voor ons een uitzondering gemaakt zodat wij ons werk gewoon kunnen doen.
Als zwangere is het nodig om bij spoed (bevalling) een verklaring bij je te hebben. Deze kun je dowloaden op de website van de Rijksoverheid. Zorg dat je deze bij de hand hebt samen met je ID bij een eventuele aanhouding tijdens de avondklok. Deze verklaring kan als het nodig is ook ingevuld en meegenomen worden door een oppas die naar je toe moet komen tijdens de bevalling.


Corona adviezen (update 15-12-2020)

Beste zwangere en partner,

Gezien de stijging van het aantal positief geteste mensen in ons land en de nieuwe lockdown, hebben wij onze regels weer aangescherpt. In onderstaand document kun je lezen wat op dit moment de aanpassingen zijn. Links zie je in het kort nog wat aandachtspunten.

Lees hier het hele document