Zwangerschapscursus tijdens de Corona-pandemie

Omdat het op dit moment niet goed mogelijk is om een fysieke zwangerschapcursus te bezoeken, hebben we een aantal online cursussen op een rij gezet.

  • Zwngr!nl

  • Birth and Balance

  • Bevalwijzer

  • Zwangerschapsyoga

  • Mindful zwanger en bevallen

  • Ook de dagelijkse gratis online zwangerschaps meditaties van Mind in Geboorte willen we onder jullie aandacht brengen. Het heeft geen zin om te piekeren over alle huidige veranderingen en onrust, zeker niet tijdens je zwangerschap. Daarom kan het heel goed zijn om elke ochtend even naar binnen te keren en je op te laden aan je diepste wezen dat altijd liefdevol en vredig is. Meditatie is daar bij uitstek een hele goede methode voor. 

  • Psyche en zwangerschap heeft een online community gestart waar hoogzwangere vrouwen (vanaf 32 weken) en vrouwen in hun kraamtijd terecht kunnen als zij zitten met vragen en zorgen over het Coronavirus. Het doel is spanning te verlagen door het uitwisselen van ervaringen en tips en informatie te krijgen van deskundigen.


Cursus tijdens je zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het raadzaam om je voor te bereiden op je bevalling en de komst van je baby met behulp van een zwangerschapscursus. Tijdens een cursus krijg je praktische informatie over zwangerschap en bevalling, oefen je technieken die je helpen om je zwangerschap en bevalling beter door te komen en kun je je gevoelens en ervaringen uitwisselen met je medecursisten.

Yoga tijdens zwangerschap

In een cursus zwangerschapsyoga staat ontspanning centraal. Door middel van yoga-oefeningen leer je te vertrouwen op je gevoel en je lichaam, want bevallen is uiteindelijk een natuurlijk proces. Naast ademhalings- en ontspanningsoefeningen komen ook de verschillende fasen van de bevalling en hoe ermee omgaan aan bod.
De groepscursus wordt gegeven door Petra Lemans bij Yogastudio Rijswijk, Geestbrugweg 38 te Rijswijk, privélessen geeft zij ook in Medisch Centrum Vredenburchweg.
Tel: 06-388 24 988 of kijk op www.petralemans.nl of www.yogastudiorijswijk.nl

Haptonomie

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding doe je samen met je partner. Het is een persoonlijke begeleiding gericht op het samen beleven van de zwangerschap en het samen voorbereiden op de bevalling. Jullie wordt geleerd om via de aanraking bewust contact te maken met het kindje. Dit kan al voor de geboorte bijdragen aan een veilige hechting. Aanraken helpt ook voor de vrouw om te leren in verbinding te blijven met haar lijf, bij moeite en pijn, tijdens de zwangerschap en bij de bevalling. Gebleken is dat hierdoor angst en pijn verminderen en je draagkracht ,veerkracht en vertrouwen worden vergroot. De cursus start rond de 20 weken zwangerschap, zodra het kindje voelbaar is en bestaat uit 5 sessies voor en 1 ( of meerdere ) na de bevalling. Als je geen partner hebt, kan ook een ander dierbaar persoon meedoen. De begeleiding wordt gegeven op de van Vredenburchweg 71 in Rijswijk door:
Tilly Spoor, tel: 06 - 40 36 73 71 / www.haptonomie-rijswijk.nl
Suzanne Snippe, tel: 06 - 47 03 94 12 / www.tastbaarhaptonomie.nl

Pre- en postnatale zwangerschapscursus / zwangerschapsgymnastiek

Tijdens de zwangerschapscursus word je begeleid bij het ontdekken van je eigen houding en manier van bewegen. Wanneer dit klachten veroorzaakt, wordt er samen met de therapeut gezocht naar alternatieve houdings- en bewegingsmogelijkheden. Daarnaast is deze cursus ook gericht op het behoud van de lichamelijke conditie. Verder word je tijdens de prenatale cursus ook op de bevalling zelf voorbereid. Ondanks dat het groepsbijeenkomsten zijn zullen de oefeningen worden afgestemd op jouw individuele belastingsmogelijkheden. Docente: Roxan Bovelander (oefentherapeut Mensendieck)
Tel: 070 - 396 39 78 of kijk op www.biochvanderlansfysiotherapie.nl.

Cursus 'Samen Bevallen'

De cursus biedt de mogelijkheid om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling. Tijdens de cursus worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie praktische technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. De cursussen worden o.a. gegeven in Den Haag. Kijk op www.samenbevallen.nl.

Moedercentrum de Koffiepot in Laak-Noord

Zwangere vrouwen leren bij deze cursus alles rondom zwangerschap en de geboorte van een kind. Er wordt zowel informatie als zwangerschapsoefeningen gegeven. De cursus bestaat uit: 8 bijeenkomsten op woensdagochtend, een partneravond, een bezoek aan het MCH Westeinde ziekenhuis voor een rondleiding en een terugkommiddag met je baby. Het kost totaal €10,- voor de hele cursus en is ook zeer geschikt voor vrouwen die weinig of geen nederlands spreken. De cursus wordt gegeven in Moedercentrum de Koffiepot, Cromvlietplein 120, Den Haag.
Tel 070 - 205 23 80 of kijk hier. Wij kunnen je ook voor deze cursus aanmelden als je dat wilt.

Confident Birth and Parenthood Courses

"Lively and fun birth and parenthood preparation courses for english-speaking couples having a baby in Holland - explore your choices and meet other parents-to-be." In The Hague, Delft and Rotterdam.
www.birthinholland.com or call 06 - 54 74 25 38

Borstvoedingcursus

Een aantal kraamzorgorganisaties organiseren borstvoedingsavonden. Informeer bij je eigen kraamzorgorganisatie of zij ook iets aanbieden.
In het Haga Juliana Geboortecentrum, Leyweg 275 in den Haag, worden ook informatieavonden georganiseerd over borstvoeding. Voor meer info, klik hier.

Mom in Balance

Mom in Balance zijn outdoor trainingen voor zwangeren, hersteltraining na de bevalling en total body workouts voor vrouwen. Deze trainingen helpen je sterker te worden en je conditie te verbeteren, maar ze geven je ook energie en een positieve mindset. Meer info kun je vinden op www.mominbalance.com

Mama = fit

Mama=fit zijn wekelijkse, actieve groepslessen voor zwangeren én mama’s na de kraamtijd. Tijdens de groepslessen wordt aandacht gegeven aan fit worden en fit blijven. Vrouwen met en zonder klachten zijn van harte welkom! Mama = Fit is een onderdeel van Fysiotherapie praktijk De Rugschool, van Vredenburchweg 71 in Rijswijk. De lessen worden verzorgd door een Bekkenfysiotherapeut i.o. Meer informatie kun je vinden op www.mamaisfit.com.

 

 

 

Zwangerschap

Je bent zwanger en je zoekt een goede verloskundige.

Nu aanmelden »

Elke zwangerschap is spannend. Een bijzondere periode met mijlpalen, controlemomenten en vragen.

Om die reden delen wij elke maand een blog waarin wij onze kennis, ervaring en leuke weetjes delen.

Lees onze laatste blog