Inschrijven

Aanmelden

Je bent zwanger en wil je graag aanmelden bij onze praktijk, erg leuk! Aanmelden kan op verschillende manier. Via ons online aanmeldformulier of telefonisch via onze assistente. Onze assistente is elke werkdag van 8.30 - 12.30 en 13.30 - 15.00 uur bereikbaar op 070 - 394 95 66 (keuze 2). Bij het achterlaten van een bericht word je binnen drie werkdagen door haar teruggebeld. Geen bericht, neem gerust zelf nog eens contact op (door drukte of onverhoopte situaties kan wel eens uitlopen). Voor een inschrijving heb je geen verwijzing nodig van je huisarts. 

Foliumzuur
Wij adviseren te starten met foliumzuur vanaf de kinderwens, dus al voordat je zwanger bent en daarmee door te gaan tot de tiende week van de zwangerschap.
Het gebruik van foliumzuur vanaf vier weken voor de bevruchting tot twaalf weken na de bevruchting verlaagt de kans op het ontstaan van neuraalbuisdefecten (open ruggetje) met 70%. Nog geen foliumzuur geslikt en al wel zwanger? Begin dan alsnog met het dagelijks slikken van een tablet van 400 microgram (0,4 of 0,5 milligram) foliumzuur. Ga hiermee door tot je weet dat je tien weken zwanger bent. Voor meer informatie, klik hier.

Intakegesprek
Het intakegesprek vindt plaats rond week 8 of 9 van de zwangerschap en duurt 45 minuten. We bespreken de medische voorgeschiedenis en eventuele eerdere zwangerschappen. Tijdens de zwangerschap is het belangrijk op een aantal gezondheidsaspecten te letten, daarom bespreken we het gebruik van alcohol of drugs, het effect van roken of medicijngebruik en we geven een aantal voedingsadviezen. Tijdens de afspraken voorzien we jullie van een aantal folders met nadere informatie. 

Tijdens het intakegesprek is het nog te vroeg om met een doptone het hartje te horen kloppen, gelukkig kunnen wij wel het hartje zien kloppen doormiddel van een echo. We bieden elke aanstaande ouder de ruimte om daar gebruik van te maken. Zorg dat je een volle blaas hebt als je naar de intake komt, dan kunnen we meer zien bij de echo.

Bloed prikken
Je krijgt een laboratoriumformulier mee voor een standaard bloedonderzoek aan het begin van de zwangerschap (er wordt getest op bloedgroep, rhesusfactor, irregulaire antistoffen, syfilis (lues), hepatitis B, HIV, glucose en het ijzergehalte).
Alleen als er iets bijzonders met de uitslag is nemen we contact met je op. Klik hier voor bloedafnamepunten en openingstijden van het laboratorium.

Prenataal onderzoek
Tijdens het intakegesprek vragen we ook of je informatie wil over prenatale screening op een kindje met het syndroom van Down, Edwards en Patau. Het kan ook zijn dat je op grond van je verloskundige voorgeschiedenis of je familiegeschiedenis in aanmerking komt voor prenatale diagnostiek. Als aanstaande ouder nemen jullie zelf de beslissing over het wel of niet verrichten van deze testen. Uiteraard voorzien we jullie van de nodige informatie om een juiste keuze te maken.

Meenemen
Tijdens het intakegesprek hebben we een aantal gegevens nodig. Willen jullie de volgende gegevens meenemen naar de praktijk?

  • Verzekeringspas
  • Legitimatiebewijs
  • Gegevens van eventueel eerdere bevallingen
  • Eventueel gebruikte medicijnen en/of bijsluiter
  • Reeds verrichtte echo- en laboratoriumuitslagen

Zwangerschap

Je bent zwanger en je zoekt een goede verloskundige.

Nu aanmelden »

Elke zwangerschap is spannend. Een bijzondere periode met mijlpalen, controlemomenten en vragen.

Om die reden schreven wij een aantal blogs waarin wij onze kennis, ervaring en leuke weetjes delen.

Lees onze blogs